Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1701g405kcal30.6g37.1g5.1g38.8g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 510g323kcal15.3g24.5g17.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 51g175kcal5.2g35.7g0.6g1.8g
Oivariini, 80 normaalisuolainen51g367kcal0.5g0.5g40.8g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste170g612kcal49.3g2.9g47.6g0g
Rypsiöljy 17g150kcal0g0g17g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4066kcal201.8g201.4g258g81.2g
Valittu annoskoko2500g2033kcal100.9g100.7g129g40.6g
Annoskoko puolitettuna1250g1017kcal50.5g50.4g64.5g20.3g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130