Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 517g3671kcal3.9g2.1g413.4g0g
Sokeri 330g1337kcal0g329.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai504g1764kcal60.5g357.8g10.6g15.1g
Kananmuna kuoreton 142g203kcal17.8g0.4g14.6g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)194g64kcal6.4g9.5g0g0g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g4.9g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka13g52kcal0g12.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g775g264kcal1.6g55g2.3g14g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g13g47kcal0.5g10.3g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14847kcal182.8g1563.8g882.8g58.4g
Valittu annoskoko2500g7423kcal91.4g781.9g441.4g29.2g
Annoskoko puolitettuna1250g3712kcal45.7g391g220.7g14.6g
Arvot/100g100g297kcal3.7g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272