Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g1406g436kcal17.4g102.5g2.8g43.6g
Sipuli (kuorittu)305g82kcal4g14.6g0.6g5.2g
Peruna, keskikokoinen 60g352g211kcal5.3g45.7g0.4g3.2g
Oliiviöljy 63g560kcal0g0g63.3g0g
Ruokakerma 5%, Valio352g229kcal5.3g14.8g17.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Valkopippuri 1.4g4kcal0.1g0.6g0g0.4g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3072kcal66.4g361g169.6g105.4g
Valittu annoskoko2500g1536kcal33.2g180.5g84.8g52.7g
Annoskoko puolitettuna1250g768kcal16.6g90.3g42.4g26.4g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297