Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 412g313kcal7.7g63.8g0.8g4.1g
Vesi, vesijohtovesi 1497g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 139g46kcal0.9g7.7g0.3g3.5g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g30g9kcal0.3g1.2g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Hirvenjauheliha oma saalis314g352kcal69.1g0g9.4g0g
Emmental juustoraaste, lidl75g275kcal21.7g0g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2009kcal200.2g148.6g63.4g16.4g
Valittu annoskoko2500g1004kcal100.1g74.3g31.7g8.2g
Annoskoko puolitettuna1250g502kcal50.1g37.2g15.9g4.1g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312