Annaburanan kaalikeitto

Suikaloi kaali
laitta kattilaan kaali ja lisää vesi, pippuri ja lihalimikuutiot.

Anna kiehua hiljalleen.

Ruskista jauheliha kevyesti ja lisää se keittoon, sekoita.

Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
Lisää Pirkka keittojuurekset, sekoita ja anna keiton valmistua hiljalleen vielä n. 1 tunti välillä sekoittaen.

Kypsymisaika on n. aika riippuen kaalista.

Talvikaali kypsyy/pehmenee hitaammin, kuin varhaiskaali.

Lisää lopuksi mausteita ja yrttejä mieltymystesi mukaan.

Esim meirami sopii hyvin kaalin kanssa.

Voit myös tukevoittaa keittoannostasi raejuustolla!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Annaburana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali795g168kcal9.5g27g1.6g16.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha298g495kcal56.6g0g29.8g0g
Keittojuurekset pakaste (Pirkka)199g50kcal2g8.9g0.6g5.8g
Lihaliemikuutio Maggi15g42kcal1.3g1g3.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 1192g0kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1508kcal138.8g73.8g70.8g45g
Valittu annoskoko2500g754kcal69.4g36.9g35.4g22.5g
Annoskoko puolitettuna1250g377kcal34.7g18.5g17.7g11.3g
Arvot/100g100g30kcal2.8g1.5g1.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=334655