Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1629g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 489g190kcal2.1g33.2g2.4g12.7g
Sokeri 138g562kcal0g138.3g0g0g
Mannasuurimo 244g773kcal24.9g155.4g2.7g8.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3048kcal54g653.8g10.2g42.6g
Valittu annoskoko2500g1524kcal27g326.9g5.1g21.3g
Annoskoko puolitettuna1250g762kcal13.5g163.5g2.6g10.7g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423