Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g1071g1392kcal10.7g10.7g10.7g10.7g
Vehnäjauho puolikarkea 70g239kcal7.1g48.7g0.8g2.4g
Sipuli (kuorittu)193g52kcal2.5g9.3g0.4g3.3g
Vesi1071g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g64g244kcal0.6g59.1g0.3g0g
Oliiviöljy 32g284kcal0g0g32.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4422kcal41.8g255.6g88.6g32.8g
Valittu annoskoko2500g2211kcal20.9g127.8g44.3g16.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1105kcal10.5g63.9g22.2g8.2g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026