Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1549g929kcal23.2g201.3g1.5g13.9g
Valkosipuli 122g132kcal9.6g19.8g0.7g2.6g
Sipuli (kuorittu)266g72kcal3.5g12.7g0.5g4.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g376g105kcal2.3g22.4g0.8g9.4g
Culinesse (Flora), annos 10g100g458kcal0.5g0.5g50.8g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6.6g19kcal0.7g2.5g0.2g1.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 62g548kcal0g0g61.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4525kcal79.6g518.4g232.8g64.4g
Valittu annoskoko2500g2262kcal39.8g259.2g116.4g32.2g
Annoskoko puolitettuna1250g1131kcal19.9g129.6g58.2g16.1g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399165