Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g2315g1505kcal74.1g111.1g81g0g
Sitruunamehu, laimentamaton93g19kcal0.3g1.5g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g12g20kcal0.9g3.7g0.1g0g
Sinappi 23g30kcal1g3.3g1.4g0.4g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g35g21kcal1g5.2g0g0g
Tilli mauste23g3.9kcal0.3g0.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3198kcal155.2g250g165.4g1g
Valittu annoskoko2500g1599kcal77.6g125g82.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna1250g799kcal38.8g62.5g41.4g0.3g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789