Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g829g168kcal5g31.5g2.5g11.6g
Sipuli (kuorittu)199g54kcal2.6g9.5g0.4g3.4g
Valkosipuli 66g72kcal5.2g10.8g0.4g1.4g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g66g17kcal0.3g5.7g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 1326g2628kcal34.9g10.2g257.3g88.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5878kcal96g135.4g521.2g210.6g
Valittu annoskoko2500g2939kcal48g67.7g260.6g105.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1469kcal24g33.9g130.3g52.7g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081