Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 116g1022kcal0g0g115.6g0g
Sipuli (kuorittu)557g151kcal7.2g26.8g1.1g9.5g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g991g1169kcal83.2g164.5g20.8g39.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g186g576kcal31.6g100.3g5.4g24.2g
Valkosipuli 33g36kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Juustokumina jeera (), annos 6g25g88kcal4.4g11g5.5g2.6g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 41g19kcal0.8g3.3g0.1g0.6g
Mustapippuri 2.1g5.8kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Korianteri, tuore, annos 20g41g8.3kcal0.8g1.7g0.2g1.2g
Persilja 41g11kcal0.6g0.5g0.1g3.3g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g83g537kcal18.2g2.1g47.9g10.7g
Sitruunamehu, laimentamaton62g13kcal0.2g1g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g124g384kcal21.1g66.9g3.6g16.1g
Rypsiöljy 186g1643kcal0g0g185.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11325kcal341.8g768.6g772.8g218.2g
Valittu annoskoko2500g5662kcal170.9g384.3g386.4g109.1g
Annoskoko puolitettuna1250g2831kcal85.5g192.2g193.2g54.6g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413