Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki1214g971kcal157.8g24.3g24.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1214g1606kcal31.9g38.8g145.6g0g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 24g99kcal0g24.2g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g43g13kcal0g4.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5376kcal379.4g183g339.8g0g
Valittu annoskoko2500g2688kcal189.7g91.5g169.9g0g
Annoskoko puolitettuna1250g1344kcal94.9g45.8g85g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803