Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)2143g2700kcal235.7g6.4g192.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g143g1043kcal1.4g1.4g114.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g214g1286kcal51.4g14.1g115.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10057kcal577g43.8g845.8g0g
Valittu annoskoko2500g5029kcal288.5g21.9g422.9g0g
Annoskoko puolitettuna1250g2514kcal144.3g11g211.5g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780