Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 1563g3460kcal273.4g0g265.6g0g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Kauralese 104g375kcal18.8g47.5g8g18.2g
Kananmuna kuoreton 250g357kcal31.3g0.8g25.6g0g
Gouda juusto250g1075kcal67.5g0g87.5g0g
Voi 42g302kcal0.5g0.2g33.9g0g
Oliiviöljy 42g369kcal0g0g41.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12010kcal789.6g121g925.6g45g
Valittu annoskoko2500g6005kcal394.8g60.5g462.8g22.5g
Annoskoko puolitettuna1250g3003kcal197.4g30.3g231.4g11.3g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272