Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g1170g1754kcal237.4g0g93.6g0g
Sipuli (kuorittu)146g40kcal1.9g7g0.3g2.5g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g44g42kcal1.8g7.5g0.1g2.1g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g1082g357kcal16.2g51.9g4.3g0g
Oliiviöljy 44g388kcal0g0g43.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5193kcal517g137.6g284.6g9.8g
Valittu annoskoko2500g2597kcal258.5g68.8g142.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna1250g1298kcal129.3g34.4g71.2g2.5g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.8g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433