Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)296g80kcal3.9g14.2g0.6g5g
Porkkana, keskikokoinen 65g385g108kcal2.3g22.9g0.8g9.6g
Hirvenliha 592g666kcal125.2g0g17.8g0g
Pekoni, paistettu 119g610kcal19.5g0g60.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g267kcal0g0g29.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1066g640kcal16g138.6g1.1g9.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4766kcal335.6g355.2g220.2g48.8g
Valittu annoskoko2500g2383kcal167.8g177.6g110.1g24.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1192kcal83.9g88.8g55.1g12.2g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553