Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)377g102kcal4.9g18.1g0.8g6.4g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.2g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g251g70kcal1.5g14.9g0.5g6.3g
Oliiviöljy 19g167kcal0g0g18.8g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 754g1082kcal72.7g15.3g81.6g1.6g
Tomaattimurska 302g89kcal1.7g16g0.6g5.7g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g628g157kcal8.2g26.4g1.3g0g
Soijakastike 19g11kcal1g1.8g0g0g
Punaviini 126g89kcal0.4g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3587kcal184.8g193.8g207.6g41g
Valittu annoskoko2500g1794kcal92.4g96.9g103.8g20.5g
Annoskoko puolitettuna1250g897kcal46.2g48.5g51.9g10.3g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424