Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)1124g923kcal20.2g197.8g1.1g11.2g
Porkkana 259g85kcal1.6g14.4g0.5g6.6g
Sianliha keskiarvo 562g1227kcal102.7g0g91.6g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 6.1g18kcal0.7g0.9g1.3g0g
Sipuli 104g31kcal1.3g5g0.2g1.8g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 432g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4568kcal253g436.2g189.4g39.2g
Valittu annoskoko2500g2284kcal126.5g218.1g94.7g19.6g
Annoskoko puolitettuna1250g1142kcal63.3g109.1g47.4g9.8g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=77129