Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow342g1880kcal3.1g3.1g205.1g0g
Kananmuna kuoreton 188g268kcal23.5g0.6g19.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 333g1143kcal34g233.3g4g11.7g
Leivinjauhe 17g30kcal0.9g6.5g0g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 684g243kcal1.1g48.6g0.6g13.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g55kcal0g13.5g0g0g
Omenasose makeuttamaton 154g116kcal0.5g26.1g0.2g2.3g
Margariini, 60%, Rainbow171g940kcal1.5g1.5g102.5g0g
Sokeri 291g1179kcal0g290.2g0g0g
Ruishiutale 308g909kcal26.9g159.9g7.7g42.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g13526kcal183g1566.6g678.8g141.2g
Valittu annoskoko2500g6763kcal91.5g783.3g339.4g70.6g
Annoskoko puolitettuna1250g3382kcal45.8g391.7g169.7g35.3g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324