Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 100g407kcal0g100.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 215g307kcal26.9g0.6g22g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton819g1392kcal61.4g8.2g122.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 125g429kcal12.7g87.4g1.5g4.4g
Kookoshiutale 74g487kcal6g4.7g47.6g12g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g176g704kcal0g174.3g0g0g
Saksanpähkinä 287g1950kcal42.1g9.5g186.9g45.6g
Kinuskikastike (Rainbow)512g1587kcal13.8g317.4g27.1g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)182g1312kcal0g0g145.8g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g17185kcal326.8g1412.4g1107.6g124.2g
Valittu annoskoko2500g8593kcal163.4g706.2g553.8g62.1g
Annoskoko puolitettuna1250g4296kcal81.7g353.1g276.9g31.1g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.2g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710