Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 33g237kcal0.3g0.1g26.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 58g198kcal5.9g40.5g0.7g2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 11g7.1kcal0.4g0.5g0.4g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 111g43kcal0.2g9.1g0.1g1.7g
Voi 5.6g40kcal0.1g0g4.5g0g
Manteli 11g69kcal2.7g0.7g6g0.8g
Sitruunamehu, laimentamaton8.9g1.9kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.6g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 2.7g6.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana504g1282kcal19.2g121.2g76.8g9g
Valittu annoskoko252g641kcal9.6g60.6g38.4g4.5g
Annoskoko puolitettuna126g321kcal4.8g30.3g19.2g2.3g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935