Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g84g17kcal0.5g3.2g0.3g1.2g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g6.7g1.7kcal0g0.6g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 134g265kcal3.5g1g25.9g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana504g592kcal9.6g13.8g52.4g21.2g
Valittu annoskoko252g296kcal4.8g6.9g26.2g10.6g
Annoskoko puolitettuna126g148kcal2.4g3.5g13.1g5.3g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081