Lihakasvisosselaatikko 2

UUSVERSIO LIHAKASVISSOSELAATIKOSTA

n. 200 g Porkkanaa
n. 400 g Kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
n. 100 g Herkkusieniä
n. 90 g Tomaattipyrettä
200 g sipulia
250 g Creme Bonjour Cusine
100 g mustapekka juustoa
Kuivattua persilijaa runsaasti
Mausteina: valkosipulia, suolaa, mustapippuria, chiliä yms

Pilko porkkanat ja laita ne kiehumaan lihaliemikuutiolla ja valkosipulilla maustettuun veteen.

Kuori ja pilko kesäkurpitsat.

Lisää ne porkkanoiden perään noin 5 min myöhemmin kuin porkkana palat.

Anna vihannesten kiehua sen aikaa kun teet jauhelihakastikkeen.

Jauhelihakastike:
Kuulota sipuli, lisää jauheliha ja paista lähes kypsäksi.

Lisää silputut sienet.

Lisää tomaattipyree.

Lisää noin 1/3 osa Creme Bonjourista lihakastikkeeseen, säästä loput vihanneksia varten.

Mausta maun mukaan.

Poista liedestä lämpö ja lisää Mustapekka paloina.

Sulata Mustapekka juusto kastikkeen sekaan ja lisää runsaasti persiljaa.

Kun vihannekset ovat lähes pehmeitä siivilöi keitin vesi pois ja muussaa vihannekset muussiksi.

Sekoita loput Creme Bonjourista vihannesten sekaan.

Sekoita lihakastike ja vihannesmuussi keskenään.

Kaada uunivuokaan ja anna hautua noin 200-225 asteisessa uunissa vajaa tunti.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Welma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 560g1241kcal98.1g0g95.3g0g
Porkkana 308g101kcal1.9g17.1g0.6g7.9g
Kesäkurpitsa zucchini 581g105kcal3.3g14.5g2.3g4.1g
Tomaattipyre (Rainbow (tuubi)), annos 100g125g106kcal6g19.9g0.5g0g
Sipuli 280g85kcal3.5g13.4g0.6g4.8g
Herkkusieni 140g22kcal2.9g0.4g0.5g2.1g
Creme Bonjour Cuisine Tatti-Herkkusieni350g455kcal10.5g7g45.5g0g
Mustapekka tuorejuusto (Valio)140g658kcal16.8g10.1g61.6g0g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Soijakastike 28g17kcal1.4g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5054g5610kcal291g174.8g414g38.4g
Valittu annoskoko2527g2805kcal145.5g87.4g207g19.2g
Annoskoko puolitettuna1264g1403kcal72.8g43.7g103.5g9.6g
Arvot/100g100g111kcal5.8g3.5g8.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=102540