Rinkutinkun jauhelihaperunapata

Paistetaan jauheliha, kuoritaan ja pilkotaan perunat ja porkkanat viipaleiksi.

Ladotaan uuni pataan vuorotellen kerroksittain.

Tehdään lihaliemi ja kaadetaan vuokaan.

Lisätään vielä vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa n. 200 astetta, kunnes ruoka on ihanan pehmeää ja kypsää.

Ruoassa voi käyttää lempimausteitaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1622 grammaa

Rinkutinku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g78g22kcal0.5g4.6g0.2g2g
Peruna, keskikokoinen 60g109g66kcal1.6g14.2g0.1g1g
Paistijauheliha 10%63g106kcal12.5g0g6.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi3.4g10kcal0.3g0.2g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana507g407kcal29.8g38g14.6g6g
Valittu annoskoko253g203kcal14.9g19g7.3g3g
Annoskoko puolitettuna127g102kcal7.5g9.5g3.7g1.5g
Arvot/100g100g80kcal5.9g7.5g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244631