Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 63g48kcal1.2g9.7g0.1g0.6g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)38g69kcal4.1g2.1g4.9g0.1g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Keittojuures, Pirkka13g3.1kcal0.1g0.6g0g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.1g3.1kcal0.1g0.1g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper4.4g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu16g9kcal0.2g0.7g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana508g319kcal12g30.6g15.2g2.6g
Valittu annoskoko254g159kcal6g15.3g7.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna127g80kcal3g7.7g3.8g0.7g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073