Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g17g59kcal7.4g6.6g1g0g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 36g146kcal0g36g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g1501g4953kcal180.1g990.6g36g123.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl75g675kcal0g0g75g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu150g812kcal36.8g26.7g68.9g5.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5088g13292kcal448.6g2119.8g361.8g258g
Valittu annoskoko2544g6646kcal224.3g1059.9g180.9g129g
Annoskoko puolitettuna1272g3323kcal112.2g530g90.5g64.5g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152