Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Kaurahiutale 160g599kcal23.2g91.3g11.7g16g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1786kcal53g364.3g6.2g18.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 661g2008kcal57.8g365.9g12.5g91.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl180g1621kcal0g0g180.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5088g12187kcal287.8g1660.6g423.6g252g
Valittu annoskoko2544g6094kcal143.9g830.3g211.8g126g
Annoskoko puolitettuna1272g3047kcal72g415.2g105.9g63g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417