Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini9g32kcal8g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton116g24kcal0.3g1.9g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 929g596kcal29.7g44.8g32.5g0.1g
Kananmuna, keitetty 557g795kcal69.7g1.7g57.1g0g
Sipuli (kuorittu)186g50kcal2.4g8.9g0.4g3.2g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g697g906kcal170g10.5g16g0g
Tilli mauste21g3.6kcal0.3g0.2g0.2g0g
Ruohosipuli, tuore33g8.8kcal0.5g1.2g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5096g4832kcal561.8g138.4g212.8g7.6g
Valittu annoskoko2548g2416kcal280.9g69.2g106.4g3.8g
Annoskoko puolitettuna1274g1208kcal140.5g34.6g53.2g1.9g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121