Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 167g127kcal3.1g25.9g0.3g1.7g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)28g42kcal2.8g3.1g1.9g0g
Sipuli 33g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)22g36kcal0.6g0.6g3.3g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.7g2.1kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2.8g1.3kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana510g455kcal14.2g63.2g13.6g4.8g
Valittu annoskoko255g228kcal7.1g31.6g6.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna128g114kcal3.6g15.8g3.4g1.2g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075