Tomaattikastike MUTTI

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipuli pitkään öljyssä.

Vähintään 10 min matalalla lämmöllä öljyssä.

Rakennat makeuden.

(kastikkeen salaisuus sipulin hauduttamisessa ja tietenkin hyvä murska).

Sipulia ei missään nimessä saa ruskistaa!
2.Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet.

Anna hautua 10min.

Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd.

punaviini.

Eli tuo happamuus kastikkeeseen.

Sekoita kokoajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.

Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta.

Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsyt oliiviöljyä mitä saat.

Älä keitä enää.

Se tuo täyteläisyyden soosiin.

6. Ja sekoita kastike esim.

keitetyn spaghetin joukkoon heti kun pasta on valutettu.

Siis heti.

Ei päälle, vaan sekaisin!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 146 grammaa

Sofisohvi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g175g40kcal2.4g5.9g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g26g236kcal0g0g26.2g0g
Sokeri 0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Punaviini 22g15kcal0.1g0g0g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g6.6g6.4kcal0.1g1.6g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana511g622kcal6.4g20g53.8g2.4g
Valittu annoskoko256g311kcal3.2g10g26.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna128g155kcal1.6g5g13.5g0.6g
Arvot/100g100g122kcal1.3g3.9g10.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=412372