Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Bataatti, kuorittu 52g42kcal0.8g8.8g0g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.7kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Rypsiöljy 2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Vesi104g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g5.8g7kcal0.1g0.3g0.5g0.1g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g17g47kcal3.2g0g3.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 21g10kcal0.6g1g0.3g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana511g292kcal10.6g26.2g15g5.8g
Valittu annoskoko256g146kcal5.3g13.1g7.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna128g73kcal2.7g6.6g3.8g1.5g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g2.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548