Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 35g13kcal0.4g2.4g0.1g0.9g
Palsternakka 16g10kcal0.1g1.9g0.1g0.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g26g7kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)1.8g4.4kcal0.2g0.1g0.4g0g
Vesi110g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g1.6g1.9kcal0g0.4g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 44g17kcal0.1g3.6g0g0.7g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g16g35kcal3.8g0g2.1g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g5.5g7.7kcal0.2g0.4g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana512g193kcal10.2g20g7g5.4g
Valittu annoskoko256g97kcal5.1g10g3.5g2.7g
Annoskoko puolitettuna128g48kcal2.6g5g1.8g1.4g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712