Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g1438g446kcal17.8g104.8g2.9g44.6g
Sipuli (kuorittu)312g84kcal4g15g0.6g5.3g
Peruna, keskikokoinen 60g360g216kcal5.4g46.7g0.4g3.2g
Oliiviöljy 65g572kcal0g0g64.7g0g
Ruokakerma 5%, Valio360g234kcal5.4g15.1g18g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Valkopippuri 1.4g4.1kcal0.1g0.6g0g0.4g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5112g3141kcal67.6g369g173.4g107.6g
Valittu annoskoko2556g1570kcal33.8g184.5g86.7g53.8g
Annoskoko puolitettuna1278g785kcal16.9g92.3g43.4g26.9g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297