Laiskanpäivänlaatikko (Dzinni, Karppila)

Laita uuni lämpenemään 200° C.

Kaada toinen kukkakaalipussillisista uunivuokaan (en käytä kovin laakeaa vuokaa, vaan sellainen hiukan syvempi on parempi).

Ripottele päälle suolaa ja kohtuullisen runsaalla kädellä valkopippuria (pidän valkopippurista ja niinpä sitä menee tässä noin puoli ruokalusikallista, suolaakin saman verran, mutta makunsa kullakin).

Kaada päälle toinen pussillinen kukkakaalta ja toista maustamisoperaatio.

Lurauta päälle kerma ja tuikkaa uuniin.

Jos käytät jäisiä kukkakaalenpaloja, painele jossain vaiheessa ne tiiviimmin nesteen alle.

Kun pinta alkaa ruskistua, peitä foliolla ja vähennä hiukan lämpöä.

Anna hautua pehmeäksi.

Tarjoile lisäkkeenä.

Laitoin tarkoituksella tuohon VAIN neljä annosta, koska tätä ylensä pitää santsailla...

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mandariini, keskiarvo, punnittu kuorineen 289g104kcal1.2g19.2g0.7g4.4g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g1574g268kcal29.9g33.1g3.1g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g700g2378kcal14g21g244.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5124g5501kcal90.2g146.6g497.2g8.8g
Valittu annoskoko2562g2750kcal45.1g73.3g248.6g4.4g
Annoskoko puolitettuna1281g1375kcal22.6g36.7g124.3g2.2g
Arvot/100g100g107kcal1.8g2.9g9.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=453613