Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 45g135kcal8g21.6g0.4g4.8g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g27g84kcal3.2g0.3g8g0g
Vesi179g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.4g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sinappi 1.3g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.5g4.1kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana516g453kcal23g45g17.6g9.8g
Valittu annoskoko258g227kcal11.5g22.5g8.8g4.9g
Annoskoko puolitettuna129g113kcal5.8g11.3g4.4g2.5g
Arvot/100g100g88kcal4.5g8.7g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576