Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 9g50kcal0.1g0.1g5.6g0g
Sokeri 40g162kcal0g39.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 61g209kcal6.2g42.6g0.7g2.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)47g15kcal1.4g2.2g0g0g
Rypsiöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 94g33kcal0.1g6.7g0.1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana518g1087kcal15.6g182.6g29.6g8g
Valittu annoskoko259g543kcal7.8g91.3g14.8g4g
Annoskoko puolitettuna129g272kcal3.9g45.7g7.4g2g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83247