Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka600g1620kcal120g0g126g0g
Kurkku 400g44kcal2.2g5.6g0.4g2.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500g102kcal3g19g1.5g7g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 200g26kcal2.2g2g0.4g2.4g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Vispikerma (Milbona)400g1172kcal10g12.8g120g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g3g12kcal0.1g2.8g0g0g
Sinappi (teollinen)20g26kcal0.9g2.8g1.2g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 20g6.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5178g7269kcal386.8g92.8g589.2g24.4g
Valittu annoskoko2589g3635kcal193.4g46.4g294.6g12.2g
Annoskoko puolitettuna1295g1817kcal96.7g23.2g147.3g6.1g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956