Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g38g26kcal4.9g0.4g0.6g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g50g33kcal8.5g0g0.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 25g83kcal0.5g0.7g8.7g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g10g3.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g4.9kcal0.1g1g0g0.4g
Kukkakaali 5g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Lanttu 7.5g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g1.9g7.1kcal0g1.7g0g0g
Valkoviini kuiva 13g8.6kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 1.4g4.2kcal0.1g0.5g0.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka1.9g1.5kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana518g371kcal29g11.8g22.2g1.8g
Valittu annoskoko259g185kcal14.5g5.9g11.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna130g93kcal7.3g3g5.6g0.5g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609