Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 536g3806kcal4g2.1g428.7g0g
Sokeri 342g1387kcal0g341.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai522g1829kcal62.7g370.9g11g15.7g
Kananmuna kuoreton 147g210kcal18.4g0.4g15.1g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)201g66kcal6.6g9.8g0g0g
Leivinjauhe 13g24kcal0.7g5.1g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka13g53kcal0g13.3g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g804g273kcal1.6g57.1g2.4g14.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g13g49kcal0.5g10.7g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5184g15393kcal189g1621.2g915.4g60.6g
Valittu annoskoko2592g7696kcal94.5g810.6g457.7g30.3g
Annoskoko puolitettuna1296g3848kcal47.3g405.3g228.9g15.2g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272