Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 67g472kcal0.5g0.3g53.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen798g263kcal26.3g39.1g0g0g
Hiiva 67g50kcal8.7g0.7g0.3g4.6g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki266g149kcal22.6g13.3g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1382g4743kcal140.9g967.7g16.6g48.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5184g11354kcal398g2042.2g141.2g106g
Valittu annoskoko2592g5677kcal199g1021.1g70.6g53g
Annoskoko puolitettuna1296g2839kcal99.5g510.6g35.3g26.5g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567