Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki126g101kcal16.4g2.5g2.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 126g167kcal3.3g4g15.1g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g4.4g1.4kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana520g559kcal39.4g18.8g35.2g0g
Valittu annoskoko260g280kcal19.7g9.4g17.6g0g
Annoskoko puolitettuna130g140kcal9.9g4.7g8.8g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.6g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803