Vehnälesesämpylät

Sekoita kuivat aineet, lisää kädenlämpöinen maito ja sulatettu margariini ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä helposti.

Kohota liinan alla 2-3-kertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 144g493kcal14.6g100.6g1.7g5g
Vehnälese 8g18kcal1.1g1.2g0.4g3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen101g33kcal3.3g4.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 5g36kcal0g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana520g1160kcal38g213.4g12.2g16g
Valittu annoskoko260g580kcal19g106.7g6.1g8g
Annoskoko puolitettuna130g290kcal9.5g53.4g3.1g4g
Arvot/100g100g223kcal7.3g41g2.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98099