Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 175g96kcal2.8g23.1g0.3g1.5g
Sipuli (kuorittu)19g5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g11g2.7kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka4.4g0.4kcal0g0g0g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen33g6.6kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Dijonsinappi, Maille, Original2.2g1.5kcal0.1g0.2g0.1g0.1g
Rypsiöljy 8.8g78kcal0g0g8.8g0g
Viinietikka 6.6g1.4kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana522g391kcal6.6g52.8g18.6g5g
Valittu annoskoko261g196kcal3.3g26.4g9.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna131g98kcal1.7g13.2g4.7g1.3g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848