Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle176g228kcal11.4g35.1g5.3g8.8g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 53g14kcal0.2g0.8g0.4g1g
Oliiviöljy 6.6g58kcal0g0g6.6g0g
Valkosipuli 6.1g6.7kcal0.5g1g0g0.1g
Chili paprika punainen20g7.9kcal0.4g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana522g630kcal25g77.4g24.6g19.8g
Valittu annoskoko261g315kcal12.5g38.7g12.3g9.9g
Annoskoko puolitettuna130g158kcal6.3g19.4g6.2g5g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503