Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen335g110kcal11g16.4g0g0g
Hiiva 28g21kcal3.7g0.3g0.1g1.9g
Sokeri 237g962kcal0g236.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.6g17kcal0.6g3.3g0.4g1.6g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 184g263kcal23g0.6g18.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 580g1990kcal59.1g405.9g7g20.3g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g84g602kcal0.8g0.8g66.9g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)335g636kcal1.3g153.9g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki558g312kcal47.4g27.9g1.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu223g134kcal2.2g10g8.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton34g7kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5208g10107kcal298.4g1712.6g206.6g47.6g
Valittu annoskoko2604g5054kcal149.2g856.3g103.3g23.8g
Annoskoko puolitettuna1302g2527kcal74.6g428.2g51.7g11.9g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=345817