Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 43g33kcal0.8g6.7g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 156g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 15g4.8kcal0.1g0.8g0g0.4g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g3.1g0.9kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Hirvenjauheliha oma saalis33g37kcal7.2g0g1g0g
Emmental juustoraaste, lidl7.8g29kcal2.3g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana522g210kcal20.8g15.6g6.6g1.8g
Valittu annoskoko261g105kcal10.4g7.8g3.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna131g53kcal5.2g3.9g1.7g0.5g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312