Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi141g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 70g33kcal0.4g5.9g0.1g1.3g
Raparperi 28g10kcal0.2g1.5g0g0.4g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g17g61kcal2g11.8g0.4g0.7g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana523g251kcal5.2g49.6g1g4.8g
Valittu annoskoko262g126kcal2.6g24.8g0.5g2.4g
Annoskoko puolitettuna131g63kcal1.3g12.4g0.3g1.2g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483