Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 60g46kcal1.1g9.3g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g15g11kcal0g0.6g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)38g32kcal0.4g1.3g2.6g0g
Kasvisliemikuutio 3.3g10kcal0.3g0.4g0.8g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana525g265kcal5.6g37.6g7.4g5.6g
Valittu annoskoko263g133kcal2.8g18.8g3.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna131g66kcal1.4g9.4g1.9g1.4g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.2g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445