Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa55g9kcal0.2g1.4g0.3g0.4g
Miniluumutomaatti, annos 250g39g7.8kcal0.2g1.3g0.1g0g
Purjosipuli 31g7.2kcal0.6g0.7g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.7kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Maa-artisokka 63g29kcal0.3g5.1g0.1g2.5g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)31g19kcal0.3g1.4g1.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa13g38kcal2.9g0g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana525g235kcal9.4g23.6g9.6g8.8g
Valittu annoskoko262g118kcal4.7g11.8g4.8g4.4g
Annoskoko puolitettuna131g59kcal2.4g5.9g2.4g2.2g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090