Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 164g363kcal28.7g0g27.9g0g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Kauralese 11g39kcal2g5g0.8g1.9g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.3g0.1g2.7g0g
Gouda juusto26g113kcal7.1g0g9.2g0g
Voi 4.4g32kcal0.1g0g3.6g0g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana525g1261kcal83g12.8g97.4g4.6g
Valittu annoskoko263g631kcal41.5g6.4g48.7g2.3g
Annoskoko puolitettuna131g315kcal20.8g3.2g24.4g1.2g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272